RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum.
RIJKS® opende in 2014 haar deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok Joris Bijdendijk als executive chef aan. Na een grootse verbouwing werd RIJKS® in november 2023 heropend, met een nieuw interieur en een verrassende nieuwe kaart.
Samen met keukenchefs Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen staat Bijdendijk voor de ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in al zijn eenvoud. Ook wel ‘Low Food’ genoemd. Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.
RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau gids en werd in datzelfde jaar opgenomen in de ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.
Openingstijden
Lunch
dinsdag t/m zondag vanaf 11:30 uur
Diner
dinsdag t/m zondag vanaf 18:00 uur