RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum.
In 2014 opende RIJKS® haar deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, met Joris Bijdendijk als executive chef. In 2023 werd RIJKS® na een grootse verbouwing heropend, met een compleet nieuw interieur en een nieuwe kaart.
Samen met keukenchefs Yascha Oosterberg en Friso van Amerongen vertegenwoordigt Bijdendijk de ‘keuken van de Lage Landen’, die wordt gekenmerkt door het Nederlandse product in al zijn eenvoud, ook wel ‘Low Food’ genoemd. Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van eigen bodem, waarbij hij gebruikmaakt van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.
RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau-gids en werd datzelfde jaar opgenomen in de prestigieuze lijst van het team achter The World’s 50 Best Restaurants: de 50 Best Discovery.
Openingstijden
Lunch
dinsdag t/m zondag vanaf 11:30 uur
Diner
dinsdag t/m zondag vanaf 18:00 uur